GRATTIS LINDA – VÅR HJÄLTE

Skrivet 18 oktober 2011 av Najaden

I helgen gick som många redan vet CrossFit SM av stapeln, den tävling som anhålls för att kora Sveriges mest vältränade man och kvinna. Från Najadens Gym tävlade vår Super-Linda och som hon gjorde det. Till startlinjen kom 40 stycken vältränade tjejer redo att utmana sig själv och testa sin absolut maximala fysiska förmåga. Trots att tävlingen heter Svenska Mästerskapen i CrossFit finns det flera europeiska deltagare, hela 11 stycken tjejer i år. De europeiska deltagarana är i överlag väldigt duktiga och satsar på detta då CrossFit SM ses som en bra tävling i deras ögon och en satsning man inte gör som nybörjare. Men nybörjare var våran Linda, men det är det nog inte många som kunde förstå som var där och kollade! Linda genomförde sitt första SM på absolut bästa tänkbara sätt, hon slutade på plats 24 och som 17:e svensk! Hon avancerade till dag två och finalerna på söndagen, bara det är en enorm bedrift. Linda överraskade alla men nog mest sig själv! Att genomföra ett SM på det viset inspirerade och motiverade många, hon levde verkligen upp till sitt motto ”GE ALDRIG UPP!”.  Att efter att ha maxpresterat i 3 heat under lördagen lyckades hon ladda om inför finalerna på söndagen trots enorm smärta i hela kroppen och främst händerna. Under söndagen ställdes hon inför ett av tävlingens tyngsta moment, 10 stycken snatches (ryck) där man ska rycka upp stången på 40 kg från golvet ovanför huvudet samtidigt som du gör en benböj. Lindas händer var i detta nu oerhört slitna efter gårdagens hårda drabbningar och hon sa själv att hon skulle vara nöjd om hon lyckades med en enstaka snatch. 15 minuter senare hade hon med sönderslitna och blödande händer lyckats alla 10 snatches samt tagit sig i genom de 4 övriga övningar och genomfört ett helt varv av hinderbanan! Succén var ett faktum och talesättet ”det är först du ger upp du ses som en förlorare” fick en ny bekräftelse, LINDA GAV ALDRIG UPP! Hon lyckades tyvärr inte kvalificera sig till det femte och sista heatet men som tidigare nämnt slutade hon på en fantastisk 17e plats bland de svenska deltagarna, vilket hon nog bara hade kunnat drömma om innan! Med facit i hand och då man tänker på att detta var hennes första tävling samt den otroligt tuffa konkurrensen är Linda en stor VINNARE, en vinnare för att hon genomförde sin satsning, en vinnare för att hon aldrig slutade tro på sig själv och en vinnare för att hon bevisat för oss dödliga att ingenting är omöjligt – bara man vill och tror på det nog mycket. Vi på Najadens Fitness Center är otroligt stolta över Lindas deltagande och prestation och säger STORT GRATTIS!

Linda själv är oerhört nöjd med hennes prestation men säger också att hon inte klarat det utan allt stöd hon fick från alla som var och kollade och hejjade på henne. Hon dedikerar alla 10 snatches till er som var där, tänkte på henne samt fick henne att tro att det var möjligt. TACK TACK TACK säger hon till alla er. Hon är otroligt glad efter helgen och såg fram emot en dags vila innan hon skulle ner till gymmet igen och fortsätta:) Det är typisk Linda-anda, man kan vara nöjd men det betyder inte att något är perfekt. Med nyfunnen motivation och träningsglädje fortsätter hon att överraska  och sikta på nya mål! Träffar ni Linda på gymmet glöm inte bort att ge henne en stor grattis kram samt fråga gärna lite kring eventet. Vem vet kanske är du med och tävlar med Linda nästa år?

 SM är uppdelat i 5 heat, där de bästa kvalificerar sig vidare från heat till heat. Dag två bestod av de sista två heaten och också det som kallades finalerna. Till den första delen av finalerna gick endast 30 stycken vidare och sedan till del 2 av finalerna (alltså femte och sista heatet) avancerade sig endast de 16 bästa.

Alla heat består av olika moment, det kunde antingen vara att du skulle göra en ”hinderbana” (bestående av 5 övningar) på två varv så snabbt som möjligt, eller du får 8 minuter på dig att göra så många repetitioner/varv som möjligt av 8 marklfyt och 8 Box Jump Burpees och så vidare. Läs gärna mer om de olika heaten på CrossFit SM:s hemsida (klicka på länken).

ÅTERIGEN, STORT GRATTIS LINDA!!!

”PAIN IS JUST TEMPORARY, GIVING UP STAYS FOREVER!”

Kommentera

Arkiv nyheter